HTRV - NISSAN NAVARA 2.5 DCI SE
MATERIJA 01

Hitro tehnično reševalno vozilo znamke (HTRV) se uporablja za vse tehnične intervencije (zlasti posredovanje ob prometnih nesrečah) in intervencije v primeru nudenja prve pomoči.

Poganja ga 2.500 kubični motor z 175 konjsko močjo. Registrirano je za petčlansko posadko. Preko šest stopenjskega menjalnika se moč prenaša na zadnja kolesa, v težjih pogojih pa je možen vklop štiri kolesnega pogona. Poleg tega ima vozilo na voljo reduktor in blokado zadnjega pogona. Maska vozila je zaščitena z »roll barom«, na katerem je nameščen vitel, ki zmore 4.5 t vlečne moči. Podvozje je bilo ob nakupu posebej (originalno) prilagojeno za nosilnost 1.400 kg. 

V vozilu je nameščena različna oprema za tehnično reševanje in nudenje prve pomoči, in sicer: agregat za hidravlično orodje; hidravlično razpiralo; hidravlične škarje; hidravlični teleskopski cilindri; komplet konic in verig za razpiralo; žaga za rezanje vetrobranskega stekla; nož za varnostni pas; centralni PVC podporniki za stabilizacijo vozila; set različnih lesenih in PVC podpornikov za stabilizacijo vozila; komplet dvižnega sistema z zračnimi blazinami; dva kompleta za stabilizacijo vozila - Stab Fast; zaščite za različne air-bage; Tirfor; jeklenica; ročna in stacionarna radijska postaja; gasilnik S6 in Bioversal; triopana; kovček z orodjem; plastični stožci; kanta za gorivo; absorvent za posipanje cest; različno drobno orodje; lopar STOP; štiri prenosne svetilke; motorna žaga za rezanje železa in kamna; reševalno orodje »hooligan«; opozorilni modul (v kovčku); avtomatski defibrilator; vakumske opornice; vratne opornice; torba za prvo pomoč; deke za prvo pomoč; zajemalna nosila s pasovi in oporo za stabilizacijo glave; KED ipd.

Nabava: 2008

Nadgradnja: družba GASILSKA VOZILA PUŠNIK d.o.o, leta 2015

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com