TEKMOVANJA 2017
08.07.2017: TRETJE MESTO ČLANOV A NA TEKMOVANJU V DEKANIH

V soboto, 8. julija 2017, se je ekipa članov A PGD Materija udeležila tradicionalnega gasilskega tekmovanja za pokal »14. julij 1912«, ki je potekalo v Dekanih. Pomerili so se v vaji z motorno brizgalno in štafeti ter osvojili odlično tretje mesto. Tako je članska ekipa poleg letošnjih odličnih rezultatov na tekmovanju KGZ in Obalno-kraške regije, v Materijo prinesla še en pokal ter s tem dokazala, da bo zelo resen »igralec« tudi na državnem tekmovanju prihodnje leto.  

 

Iskreno se zahvaljujemo PGD Dekani za povabilo, organizacijo tekmovanja in prijetno druženje po tekmovanju.


27.05.2017: IZJEMEN USPEH PGD MATERIJA NA REGIJSKEM TEKMOVANJU

V soboto, 27. maja 2017, se je pet ekip PGD Materija, ki so se na tekmovanju Kraške gasilske zveze uvrstile na prva tri mesta, udeležilo regijskega tekmovanja Obalno-kraške regije, ki je potekalo v Ilirski Bistrici. Ob tem je naše društvo doseglo zgodovinski rezultat, saj so se vse ekipe domov vrnile s pokali in si tako zagotovile nastop na državnem tekmovanju, ki bo prihodnje leto.

 

V dopoldanskem delu tekmovanja so se mladinci in pionirji uvrstili na tretje, mladinke pa na drugo mesto, popoldne pa so veterani osvojili prvo, člani A pa drugo mesto. Gre torej za še en odličen rezultat našega društva, ki dokazuje, da se gasilstvo v Materiji uvršča med najboljše gasilske enote v Obalno-kraški regiji. ISKRENE ČESTITKE!

 


13.05.2017: PET OSVOJENIH POKALOV NA TEKMOVANJU KGZ

V soboto, 13. maja 2017, se je osem ekip oz. več kot 80 članic in članov PGD Materija, v Sežani udeležilo tekmovanja Kraške gasilske zveze. V dopoldanskem delu so tekmovali najmlajši, od katerih so naše društvo zastopale ekipe pionirk, pionirjev, mladink in mladincev. Od teh so se najbolje uvrstile mladinke, ki so osvojile prvo mesto ter pionirke in mladinci z osvojenima tretjima mestoma. Popoldanskega dela tekmovanja sta se udeležili dve ekipi članov A in ekipi članic ter veteranov. Od teh so se najbolje odrezali veterani, ki so osvojili prvo mesto in prva ekipa članov A, ki je domov prinesla pokal za osvojeno drugo mesto.

 

PGD Materija je tako osvojilo skupaj pet pokalov, kar je izvrsten rezultat in poplačilo za vložen trud v številne priprave ter usposabljanja. Posebej velja izpostaviti odlične rezultate najmlajših gasilk in gasilcev, za kar gre zasluga zlasti mentorjem, ki jih od letos vodi nova sestava komisije za mladino. Poleg tega pa je potrebno izpostaviti odlično uvrstitev veteranov, še zlasti pa ekipe članov A, ki je v izredno močni konkurenci le nekaj točk zaostala za najbolje uvrščeno ekipo iz PGD Komen.

 

Sicer pa je letošnje tekmovanje organiziralo PGD Senožeče, ki je nalogo izpeljalo z odliko. Tekom celotnega dne se je namreč v Sežani zvrstilo kar 47 ekip oz. skupaj približno 500 tekmovalk in tekmovalcev, kar predstavlja zelo velik organizacijski zalogaj.

 

Najbolje uvrščenim ekipam sta ob koncu podelila priznanja predsednik in poveljnik Kraške gasilske zveze Dimitri Dokić ter Peter Jerina, prisotne pa je nagovorila tudi županja Občine Divača Alenka Štrucl Dovgan.

 

Uradnemu zaključku je sledilo prijetno druženje vseh prisotnih.