ISKANJE POGREŠANIH OSEB - GOLAC
11.12.2017 ob 18:27
Od Markovščine proti Slavniku

ReCO Postojna je gasilce obvestil o pogrešanju dveh državljanov Italije, ki sta se peš izgubila na poti od Markovščine proti Slavniku. Zaradi snega, teme in nizke temperature ozračja je obstajala nevarnost podhladitve.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so pregledali območje vznožja Slavnika in po vzpostavljeni komunikaciji po mobilnem telefonu, ob 19.53 oba pogrešana ter njunega psa našli ob lovski preži, v gozdu med Gradiščem in Golcem. Pri določitvi mikro lokacije je gasilcem pomagal lovec Lovske družine Žabnik Obrov. Pogrešani osebi sta bili podhlajeni, zato so jima gasilci najprej nudili prvo pomoč, nato pa ju s terenskim vozilom odpeljali v gasilski dom v Materijo. Tam sta ju zdravstveno oskrbela zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, gasilci pa so jima priskrbeli suha oblačila. V iskalni akciji so sodelovali tudi policisti in gorski reševalci.

Na intervenciji je sodelovalo 21 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, pet gorskih reševalcev GRS Ilirska Bistrica z enim vozilom, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, policisti PP Kozina ter PVSP Koper in lovec Lovske družine Žabnik Obrov. Še ena ekipa reševalcev GRS Ljubljana in Postojna je bila med potjo preklicana.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com