NESREČA S TRAKTORJEM - BREZOVICA
05.08.2023 ob 10.50
Brezovica

Voznik traktorja je v gozdu nad Brezovico zapeljal iz poti, zaradi česar se je traktor po strmem pobočju približno 80 m prevračal in obstal v manjši strugi potoka. Hudo poškodovan voznik je obležal ob traktorju.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč ter pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi, ga s pomočjo vrvne tehnike transportirali do terenskega gasilskega vozila in ga nato z njim prepeljali do vasi, kjer je čakalo reševalno vozilo. Poškodovanega voznika traktorja so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi težko dostopnega in mokrega terena je bilo reševanje izredno zahtevno. Intervencija je bila zaključena ob 13.20.

Na intervenciji je sodelovalo 19 gasilcev PGD Materija s termi vozili (še dva gasilca sta bila v pripravljenosti v gasilskem domu), štiri gasilci ZGRS Sežana z dvema voziloma, zdravnica in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina. Na kraju je bil tudi poveljnik občinske civilne zaščite.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com