OBSEŽEN POŽAR V NARAVI - VELIKI OVČJAK
27.07.2022 ob 03.09
Hrib Veliki Ovčjak (Občina Komen)

Na hribu Veliki Ovčjak (Občina Komen) je zagorel borov in mešan gozd. Požar se je hitro širil, zato so tamkajšnji gasilci zaprosili za pomoč še ostale enote.

Posledično je bilo aktiviranih večje število primorskih prostovoljnih in poklicanih gasilcev, ki so jim v nadaljevanju priskočili na pomoč tudi gasilci iz notranjosti Slovenije. Pri gašenju sta pomagala tudi helikopterja Slovenske vojske in en policijski helikopter. Šele v večernih urah je bil požar omejen, tekom noči in celotnega naslednjega dne pa so gasilci gasili še manjša žarišča in zalivali požarišče, za tem pa je preko noči na požarišču ostala še požarna straža. Po prvih neuradnih podatkih je pogorelo približno 20 ha površine. 

Skupno je na intervenciji sodelovalo več kot 500 gasilcev in ostalih enot zaščite in reševanja. Gasilci PGD Materija se bili na intervenciji prisotni od 27. 7. 2022 (od 03.09) do 28. 7. 2022 (do 19.16), in sicer v treh izmenah po pet gasilcev z dvema voziloma. Skupaj so na tej intervenciji gasilci PGD Materija opravili 235 prostovoljnih delovnih ur.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com