PROMETNA NESREČA - AC KASTELEC
16.07.2023 ob 02.43
AC Kastelec

Na avtocesti pred tunelom Kastelec, sta trčila voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila iz smeri Kozine proti Kopru. Po trčenju je vznik enega vozila ostal ukleščen v zveriženi pločevini, poškodovana pa je bila tudi sopotnica v drugem vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in JZ GB Koper, ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter prenosu poškodovanih v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije in razsvetljevali kraj nesreče. Oba poškodovana so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila avtocesta v smeri Kopra približno dve uri zaprta za ves promet. Intervencija je bila zaključena ob 04.10.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še en gasilec je bil v pripravljenosti v gasilskem domu), sedem gasilcev JZ GB Koper s tremi vozili, zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PU Koper ter uslužbenci DARS.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com