PROMETNA NESREČA - AC KOZINA
24.08.2022 ob 17.59
AC Kozina

Na avtocesti pri izvozu za Kozino je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Kopru trčila v obcestno ograjo in poškodovana ostala v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovani nudili prvo pomoč, jo s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine in pomagali pri transportu v reševalno vozilo ter na vozilu izklopili vire energije. Ponesrečeno voznico so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bil vozni pas avtoceste približno eno uro zaprt za promet. Intervencija je bila zaključena ob 19.15.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še šest gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in reševalci NMP Sežana, policisti PPP Koper ter uslužbenci DARS-a. Izvozili so tudi gasilci JZ GB Koper, ki pa so bili še pred prihodom na kraj preklicani.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com