PROMETNA NESREČA - HOTIČNA
10.05.2021 ob 15.48
Odcep za Hotično

Na glavni cesti pred odcepom za Hotično je voznik kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Podgradu silovito trčil v obcestno drevo. Po trčenju se je vozilo prevrnilo še na bok in obstalo na sredini vozišča. Ob trčenju je hudo poškodovan voznik ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in ga s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri njegovi zdravniški oskrbi ter prenosu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije, posuli iztekle tekočine in pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno tri ure zaprta za ves promet. Tehnično izredno zahtevna intervencija je bila zaključena ob 19.00.

Na intervenciji je sodelovalo 16 gasilcev PGD Materija s termi vozili (še štiri gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PPP Koper ter PP Kozina in uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com