PROMETNA NESREČA - HRPELJE
09.04.2017 ob 09:52
Hreplje

Na glavni cesti pred Hrpeljami sta trčila voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila, ki sta vozila iz smeri Obrova proti Kozini. Po trčenju je voznik motornega kolesa zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno drevo. Ob trčenju se je motorist telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč, na motornem kolesu izklopili vire energije, pomagali pri imobilizaciji in transportu ponesrečenca v reševalno vozilo ter pomagali pri odstranitvi motornega kolesa. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta Kozina - Obrov približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina ter PPP Koper.

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com