PROMETNA NESREČA - KOZINA
10.07.2017 ob 18:56
Ravne na Kozini

Na avtocesti, pri počivališču Ravne na Kozini je voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini zapeljal v odbojno ograjo, zaradi česar se je vozilo s priklopnikom prevrnilo in obstalo na boku. Iz rezervoarja vozila je iztekalo gorivo, obstajala je nevarnost vžiga. 

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, na vozilu izklopili vire energije, zaradi nevarnosti vžiga z gasilnim sredstvom preventivno ohladili predel kjer je iztekalo gorivo, zamašili odprtino na rezervoarju ter prečrpali preostanek goriva, s tehničnim posegom izpod vozila odstranili poškodovano odbojno ograjo, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali pri odstranitvi tovornega vozila ter prikolice. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Intervencija je bila zaključena ob 24.00.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, šest ZGRS Sežana s tremi vozili, policisti PP Kozina in PPP Koper ter uslužbenci DARS.

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com