PROMETNA NESREČA - KOZINA
09.06.2019 ob 21.01
Kozina

Na avtocesti, pri izvozu za Kozino, sta silovito čelno trčila voznica in voznik dveh nasproti vozečih osebnih avtomobilov. Ob tem je prišlo še do trčenja v tretji osebni avtomobil, ki je vozil iz smeri Kopra proti Ljubljani, slednjega pa je trčenju odbilo čez zaščitno ograjo. V nesreči so bili vsi tri vozniki in še tri sopotniki, telesno poškodovani.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in GB Koper, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, pomagali zdravstvenemu osebju pri nudenju prve pomoči ponesrečenim ter njihovem prenosu v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije, posuli cestišče z absorbentom, razsvetljevali kraj in pomagali vlečni službi pri odstranjevanju uničenih vozil. Vse poškodovane so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila avtocesta približno dve uri zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, sedem GB Koper z dvema voziloma (še eno vozilo je bilo med potjo preklicano), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana s tremi reševalnimi vozili, policisti PPP Koper in PP Kozina ter delavci DARS. V gasilskem domu v je bilo v pripravljenosti še šest gasilcev PGD Materija.

 

 

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com