PROMETNA NESREČA - KOZINA
03.05.2021 ob 14.11
Kozina

Na regionalni cesti Kozina - Divača pri odcepu za avtocestno bazo na Kozini, sta trčila voznik motornega kolesa in osebnega avtomobila, ki sta vozila iz smeri Kozine proti Divači. Voznik motornega kolesa je bil v nesreči telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, še pred njihovim prihodom pa so na kraj prispeli trije operativni gasilci, ki so bili naključno v bližini nesreče. Gasilci so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi in prenosu v reševalno vozilo, zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije ter nevtralizirali iztekle tekočine po vozišču. Ponesrečenega voznika motornega kolesa so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še šest gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in uslužbenci DARS-a.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com