PROMETNA NESREČA - KOZINA
07.05.2021 ob 15.52
Kozina

Na regionalni cesti v bližini odcepa za Klanec, je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Petrinjam, trčila v obcestno brežino. V nesreči sta bila voznica in otrok v vozilu telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, še pred njihovim prihodom pa je na kraj prispelo pet operativnih gasilcev, ki so bili naključno v bližini nesreče. Gasilci so do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi in prenosu v reševalno vozilo, zavarovali kraj nesreče, na vozilih izklopili vire energije ter nevtralizirali iztekle tekočine po vozišču. Poškodovani osebi so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še sedem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in policisti PP Kozina ter PPP Koper.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com