PROMETNA NESREČA - KOZINA
08.06.2021 ob 12.11
Kozina

Na povezovalni cesti oz. priključku na avtocesto na Kozini, je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila v smeri avtoceste zapeljala iz vozišča in trčila v betonsko brežino. Po trčenju se je vozilo prevrnilo na bok. V nesreči je bila voznica telesno poškodovana.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečeni nudili prvo pomoč, pomagali pri zdravniški oskrbi in transportu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije ter z vpojnim sredstvom nevtralizirali iztekle tekočine. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bil priključek na avtocesto približno eno uro zaprt za promet.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še štiri gasilci so bil v pripravljenosti v gasilskem domu), reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina in uslužbenci DARS-a. Prvo pomoč je ponesrečenki nudil tudi zdravnik, ki je naključno naletel na nesrečo.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com