PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA
01.08.2022 ob 03.04
Markovščina

Na glavni cesti med odcepom za Skadanščino in Markovščino, je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Materije proti Obrovu zapeljal iz vozišča in trčil v obcestna drevesa. Ob trčenju se je potnik v vozilu telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in pomagali pri zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije, požagali viseče drevo, ki je ogrožalo promet in razsvetljevali kraj nesreče. Poškodovanega potnika so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno pol ure zaprta za promet. Intervencija je bila zaključena ob 04.40.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še dva gasilca sta bila v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter policisti PP Kozina.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com