PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA
27.05.2023 ob 15.03
Markovščina

Voznica osebnega avtomobila, ki je vozila po glavni cesti iz smeri Obrova proti Kozini, je v Markovščini zapeljala iz vozišča in silovito trčila v drevo. Po trčenju je hudo poškodovan sopotnik ostal ukleščen v zveriženi pločevini, poškodovana pa je bila tudi voznica.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega sopotnika, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi in prenosu v reševalno vozilo, na vozilu izklopili vire energije ter očistili vozišče. Oba poškodovana so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno pol drugo uro zaprta za ves promet. Intervencija je bila zaključena ob 16.10.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še sedem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in reševalec ZP Hrpelje ter policisti PP Kozina in PPP Koper.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com