PROMETNA NESREČA - MARKOVŠČINA
13.05.2018 ob 20.35
Markovščina

Na glavni cesti med Markovščino in Gradiščem pri Materiji sta čelno trčila nasproti vozeča voznika osebnih avtomobilov. V trčenju sta bila oba telesno poškodovana, voznik, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini pa je ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom voznika rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri oskrbi in prenosu poškodovanih v reševalni vozili ter na vozilih izklopili vire energije. Oba poškodovana so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno dve uri zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com