PROMETNA NESREČA - MATERIJA
01.06.2018 ob 14.23
Materija

Na glavni cesti med Materijo in odcepom za Rožice sta trčila nasproti vozeča voznika osebnega ter kombiniranega vozila. V trčenju sta bila oba voznika in sopotnica v kombiniranem vozilu telesno poškodovana, voznik kombiniranega vozila pa je ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenim nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom voznika rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri oskrbi ter prenosu poškodovanih v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije, posuli iztekle tekočine in s tehničnim posegom umaknili kombinirano vozilo iz odbojne ograje. Vse poškodovane so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno dve uri zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema  voziloma, dva ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter Ilirska Bistrica, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci cestnega podjetja. Pri zdravstveni oskrbi ponesrečenih je pomagal tudi reševalec NMP Sežana, ki je naletel na nesrečo.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com