PROMETNA NESREČA - OBROV
29.08.2017 ob 16:31
Obrovo

Voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po glavni cesti iz smeri Podgrada proti Kozini je pred Obrovom trčil v odbojno ograjo, od tam pa ga je odbilo v nasproti vozeč avtobus in osebni avtomobil, na koncu pa je trčil še v prednji del tovornega vozila. Ob trčenju se je voznik hudo telesno poškodoval.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin, pomagali pri zdravstveni oskrbi ponesrečenca ter transportu v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije in z vpojnim sredstvom posuli iztekle tekočine. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana ter reševalec NMP UKC Ljubljana, ki je naletel na nesrečo, policisti PP Kozina in PPP Koper ter delavci cestnega podjetja. Poleg omenjenih je na intervencijo izvozilo še eno vozilo ZGRS Sežana, ki pa je bilo med potjo preklicano.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com