PROMETNA NESREČA - OBROV
10.12.2018 ob 21.14
Obrov

Na glavni cesti med Obrovom in Finido sta čelno trčila nasproti vozeča voznika osebnih avtomobilov. V trčenju sta bila oba telesno poškodovana, eden od njiju pa je ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, zaradi nejasne točne lokacije nesreče pa so bili predhodno aktivirani tudi gasilci PGD Ilirska Bistrica in Podgrad. Gasilci so protipožarno zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili voznika iz zverižene pločevine, pomagali pri oskrbi ter prenosu poškodovanih v reševalni vozili, na vozilih izklopili vire energije, posuli iztekle tekočine in osvetljevali kraj nesreče. Poškodovana so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, tri PGD Ilirska Bistrica z enim vozilom, tri PGD Podgrad z enim vozilom, reševalci NMP Sežana in Ilirska Bistrica, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com