PROMETNA NESREČA - OBROV
11.08.2021 ob 15.46
Obrov

Na glavni cesti pri naselju Obrov sta čelno trčila voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Obrova proti Kozini in nasproti vozeč voznik kombiniranega vozila. Zaradi silovitega trka je kombinirano vozilo odbilo na odbojno ograjo, osebni avtomobil pa je ostal na vozišču. V nesreči je bilo telesno poškodovanih šest oseb, in sicer voznik ter sopotnici v osebnem avtomobilu in voznik ter sopotnika v kombiniranem vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so prometno in protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenim nudili prvo pomoč in pomagali pri zdravniški oskrbi, na vozilih izklopili vire energije, nevtralizirali iztekle tekočine in pomagali pri odstranjevanju vozil. Štiri osebe so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, dve pa oskrbeli na kraju. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno tri ure zaprta za promet. Intervencija je bila zaključena ob 19.40.

Na intervenciji je sodelovalo 17 gasilcev PGD Materija s tremi vozili (še ena gasilka je bila v pripravljenosti v gasilskem domu), reševalci NMP Ilirska Bistrica, NMP Postojna in NMP Sežana (skupno štiri reševalna vozila), policisti PPP Koper ter uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com