PROMETNA NESREČA - PETRINJE
13.07.2022 ob 15.34
Petrinje

V križišču na regionalni cesti v Petrinjah sta trčila voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri Kopra proti Kozini in voznica osebnega avtomobila, ki je pripeljala po lokalni cesti iz smeri Podgorja. V nesreči je bil voznik motornega kolesa telesno poškodovan.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenemu nudili prvo pomoč in pomagali pri zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo, nevtralizirali iztekle tekočine  in na vozilih izklopili vire energije. Ponesrečenega motorista so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila regionalna cesta približno eno uro zaprta za promet. Intervencija je bila zaključena ob 17.10.

Na intervenciji je sodelovalo 10 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še štiri gasilci so bil v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik, reševalci NMP Sežana, policisti PPP Koper in uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com