PROMETNA NESREČA - PREDOR KASTELEC
15.05.2022 ob 21.17
predor Kastelec

V predoru Kastelec je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Kopru, zapeljala iz vozišča in trčila v oblogo predora. Ob trčenju se je telesno poškodovala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, JZ GB Koper in ZGRS Sežana, ki so zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečeni nudili prvo pomoč, pomagali pri zdravniški oskrbi ter transportu v reševalno vozilo in na vozilu izklopili vire energije. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Voznica je v vozilu prevažala tudi dva psa, ki v nesreči nista bila poškodovana, v nadaljnjo oskrbo pa ju je prevzelo zavetišče. Zaradi nesreče je bil predor Kastelec približno eno uro zaprt za promet.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še štiri gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), sedem JZ GB Koper s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti ter uslužbenci DARS-a.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com