PROMETNA NESREČA - TUBLJE
19.03.2018 ob 06.47
Tublje pri Hrpeljah

Na glavni cesti med Tubljami in odcepom za Rožice sta trčila voznika kombiniranega vozila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu in nasproti vozeč voznik tovornega vozila. V silovitem trčenju sta bila voznik in sopotnik v kombiniranem vozilu telesno poškodovana, voznik pa je ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom voznika kombiniranega vozila rešili iz zverižene pločevine ter pomagali pri prenosu v reševalno vozilo, na vozilih izklopili vire energije in pomagali pri odstranitvi tovornega vozila iz vozišča. Oba poškodovana so reševalci NMP Sežana odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta Kozina - Obrov približno tri ure zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s tremi vozili, tri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalca NMP Sežana, policisti PP Kozina ter PPP Koper in delavci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com