PROMETNA NESREČA - TUBLJE
03.03.2020 ob 11.52
Tublje pri Hrpeljah

Na glavni cesti med Tubljami pri Hrpeljah in odcepom za Rožice (izven naselja), je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu, po prehitevanju pred seboj vozečih vozil, z bočnim delom vozila trčil v obcestno drevo. Po trčenju je hudo poškodovan ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so ob prihodu na kraj ugotovili, da voznik ne diha, zato so ga s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine in izvedli hiter iznos ter takoj pričeli z nudenjem prve pomoči. Čez nekaj trenutkov je poškodovani zadihal. Po prihodu zdravstvenega osebja so gasilci pomagali pri zdravniški oskrbi in transportu v reševalno vozilo. Kraj nesreče so gasilci predhodno tudi zavarovali in na vozilu izklopili vire energije. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo šest gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnica ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana in Ilirska Bistrica, policisti PPP Koper ter PP Kozina in delavci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com