PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - MARKOVŠČINA
19.02.2017 ob 05:21
Relacija Hotična - Markovčina

Na glavni cesti med odcepom za Hotično in Markovščino je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil v smeri proti Obrovu zapeljal iz vozišča in silovito trčil v obcestno drevo. Ob trčenju se je voznik telesno poškodoval, sopotnica pa je zaradi hudih poškodb preminula na kraju.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovanemu nudili prvo pomoč, preventivno pregledali okolico, s tehničnim posegom iz vozila rešili preminulo osebo, razsvetljevali kraj nesreče, na osebnem avtomobilu izklopili vire energije ter pomagali pri odstranitvi vozila in čiščenju cestišča. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Ilirska Bistrica odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Zaradi nesreče je bila glavna cesta Kozina - Obrov do 08.30 zaprta za ves promet.

Na intervenciji so sodelovali štiri gasilci PGD Materija z dvema voziloma, štiri ZGRS Sežana z enim vozilom, zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Ilirska Bistrica, policisti PP Kozina ter PPP Koper in uslužbenci cestnega podjetja ter pogrebnega zavoda.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com