PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - MARKOVŠČINA
14.06.2020 ob 16.52
Markovščina

Na glavni cesti v Markovščini je voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Kozine proti Obrovu, zapeljala iz vozišča in najprej trčila v prometni znak, od tem pa še bočno v drevo. Po trčenju je hudo poškodovana ostala ukleščena v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovani nudili prvo pomoč, jo s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri zdravniški oskrbi in transportu v reševalno vozilo, do prihoda veterinarja poskrbeli za psa, ki ga je v vozilu prevažala voznica ter na vozilu izklopili vire energije. Poškodovano voznico so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, kjer pa je še isti dan umrla. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo 11 gasilcev PGD Materija s termi vozili, zdravnica in reševalec ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, veterinar, policisti PPP Koper ter PP Kozina in uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com