PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - OBROV
16.07.2023 ob 19.32
Obrov

Na glavni cesti pred Obrovom, sta čelno trčila voznica in voznik nasproti vozečih osebnih avtomobilov. Po trčenju je hudo poškodovana voznica ostala ukleščena v zveriženi pločevini, poškodovan pa je bil tudi voznik drugega vozila.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj, do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenima nudili prvo pomoč, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano voznico, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi in prenosu poškodovanih v reševalni vozili, na vozilih izklopili vire energije, poskrbeli za psa, ki je bil v vozilu ponesrečenke ter posuli iztekle tekočine. Oba poškodovana so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. Kljub trudu zdravstvenega osebja, gasilcev in policistov je voznica osebnega avtomobila, kmalu po prihodu v bolnišnico, preminula. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno tri ure zaprta za ves promet. Intervencija je bila zaključena ob 21.30.

Na intervenciji je sodelovalo 12 gasilcev PGD Materija s tremi vozili (še en gasilec je bil v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnik in reševalec ZP Hrpelje, reševalna ekipa NMP Sežana, policisti PU Koper ter uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com