PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - OBROV
07.11.2019 ob 07.21
Obrov

Na glavni cesti v Obrovu sta čelno trčila nasproti vozeča voznika osebnega in tovornega vozila. Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Podgrada proti Kozini je po trčenju ostal ukleščen v zveriženi pločevini.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in PGD Ilirska Bistrica (ti so se vračali iz druge intervencije, ki je bila v bližini). Ob prihodu na kraj so ugotovili, da ukleščen voznik ne diha, zato so ga s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine in izvedli hiter iznos ter takoj pričeli izvajati temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Po prihodu zdravstvenega osebja so gasilci pomagali pri nadaljnji reanimaciji, na vozilih izklopili vire energije in posuli iztekle tekočine. Kljub trudu zdravstvenega osebja in gasilcev je voznik na kraju nesreče preminul.

Intervencija je bila zaključena ob 10.00. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno tri ure zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo sedem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, tri PGD Ilirska Bistrica z enim vozilom, reševalci NMP Sežana in Ilirska Bistrica, policisti PPP Koper ter PP Kozina in delavci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com