PROMETNA NESREČA S SMRTNIM IZIDOM - OBROV
17.09.2020 ob 14.02
Obrov

Na glavni cesti pred Obrovom, je voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Kozine proti Obrovu, zapeljal iz vozišča in trčil v obcestno brežino ter grmičevje. Po trčenju sta voznik in hudo poškodovana sopotnica ostala ukleščena v vozilu.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so protipožarno zavarovali kraj nesreče, do prihoda zdravstvenega osebja poškodovani nudili prvo pomoč, oba ukleščena s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine, pomagali pri zdravniški oskrbi in transportu v reševalno vozilo ter na vozilu izklopili vire energije. Poškodovano sopotnico so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico, kjer pa je zaradi hudih poškodb umrla. Zaradi nesreče je bila glavna cesta približno eno uro zaprta za ves promet.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina in PPP Koper ter uslužbenci cestnega podjetja.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com