STAVBNI POŽAR - KOZINA
23.07.2022 ob 10.29
Kozina

Na gostinskem objektu na Kozini je zagorel elektromotor strešnega dimnika, požar pa se je razširil še na izolacijo kovinske obloge dimnika. Obstajala je velika nevarnost razširitve požara na ostrešje.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana, še pred njihovim prihodom pa so požar opazili mimoidoči gasilci PGD Gradin ter PGD Osp in takoj pričeli z gašenjem. V nadaljevanju so gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana požar dokončno pogasili, odstranili pogorelo kovinsko oblogo, objekt pregledali s termovizijsko kamero, prezračili prostore gostinskega objekta in stanovalcem odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja. Zahvaljujoč hitri intervenciji gasilcev večja škoda na objektu ni nastala. Intervencija je bila zaključena ob 11.40.

Na intervenciji je sodelovalo osem gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še sedem gasilcev je bilo v pripravljenosti v gasilskem domu), tri ZGRS Sežana z enim vozilom, štiri PGD Osp z enim vozilom, tri PGD Gradin z enim vozilom in policisti PP Kozina.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com