ŽELEZNIŠKA NESREČA - BRGOD
11.11.2021 ob 20.13
Brgod

Na železniški progi med Kozino in zaselkom Brgod pri Prešnici je vlak, ki je vozil iz smeri Kozine proti Kopru trčil v osebo. Zaradi silovitega trka je slednjo odbilo na strmo pobočje pod železniško progo, kjer je na težko dostopnem in strmem terenu hudo poškodovana obležala.

Po pozivu ReCO Postojna so na intervencijo izvozili gasilci PGD Materija, ki so najprej opravili pregled terena in negibno osebo našli v gozdu cca. 50 m pod progo. Zavarovali so kraj in poškodovanemu do prihoda zdravstvenega osebja nudili prvo pomoč, zatem pa pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter ga s pomočjo vrvne tehnike prenesli do železniške proge, od tam pa ga na nosilih cca. 1.300 m odnesli do Brgoda. Reševalci so ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v izolsko bolnišnico. V času reševanja je bila železniška proga zaprta za promet. Zaradi težko dostopnega in strmega terena je bila intervencija tehnično zelo zahtevna.

Na intervenciji je sodelovalo 13 gasilcev PGD Materija z dvema voziloma (še štiri gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica, zdravnik in medicinska sestra ZP Hrpelje, reševalci NMP Sežana, policisti PP Kozina in uslužbenci Slovenskih železnic.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com