11. MLADINSKI TABOR PGD MATERIJA
27.06.2022 ob 18.00
Debeli rtič

Počitnice so se za mlade gasilce začele že na zadnji šolski dan. Po prihodu iz šole smo se otroci in mentorji 24. junija 2022 zbrali pred gasilskim domom in se odpeljali na že 11. mladinski tabor PGD Materija na Debeli rtič. Tabora se je udeležilo 33 pionirjev in mladincev ter 12 mentorjev. Od tega sta bila dva otroka prvič na taboru, kar štiri mentorji pa so se tabora prvič udeležili v mentorski vlogi. 

Prvi dan smo preživeli na bazenu, se škropili, plavali, skakali in se potapljali. Zvečer smo se še vsi polni energije in navdušenja med seboj pomerili v štafetnih igrah. Vreme je bilo skozi celoten tabor sončno, temperature pa visoke, zato smo bili še posebej veseli vsake ure preživete v vodi. Vsak dan se je začel z obvezno jutranjo telovadbo in dvigom taborne zastave ter končal s postrojem v gasilskih majicah in spustom zastave.

Poleg športnih aktivnosti so se otroci preizkusili v gasilski orientaciji in pokazali izjemen skupinski duh ter znanje prve pomoči in gasilskih tehnik. V nedeljo nas je kapitan ladje prišel iskat na pomol poleg kopališča in odpeljal na izlet v Koper. Obiskali smo Gasilsko brigado Koper, kjer smo ravno naleteli na intervencijo in videli, kako so se gasilci opremili ter odpeljali z vozili in sirenami. Nato smo se posladkali s sladoledom, ki je po sprehodu po vročih ulicah Kopra služil kot prijetna ohladitev. Na zadnji večer tabora sta nas obiskala kar dva gosta, in sicer županja Občine Hrpelje - Kozina Saša Likavec Svetelšek ter naš novi poveljnik Andrej Kljun.

Zadnji dan smo spet izkoristili za vodne aktivnosti v bazenu, ob koncu tabora pa podelili nagrade za najboljše pospravljene sobe. Po kosilu smo se vrnili v Materijo, kjer so nas pričakali starši in sladoled. Trije najstarejši mladinci (Sara Hreščak, Aljaž Kariž in Rok Renko), ki so se tabora udeležili zadnjič, so prejeli simbolična darila. Na koncu smo se vsi poslovili in si zaželeli lepe poletne počitnice. 

 

mentorji mladine

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com