112. ROJSTNI DAN PGD MATERIJA
12.01.2020 ob 18.00
Bač pri Materiji

Nedelja, 12. januar 2020, je bil za PGD Materija poseben dan. Natanko na ta dan, pred 112. leti je bilo namreč ustanovljeno takratno »Prostovoljno gasilno društvo Materija«.

Odločili smo se, da rojstni dan društva obeležimo s koncertom, ki se je pričel z dobrodošlico našega predsednika, ki je ob tem lepem prazniku, številnim obiskovalcem namenil nekaj besed.

Koncert so oblikovale pevke Vokalne skupine Karina, ki so imele prvi uradni nastop v sejni sobi našega gasilskega doma pred sedmimi leti. Takrat v še malo manjši zasedbi so zapele in se dotaknile naših src. Od takrat naprej veselo prepevajo in bogatijo kulturni prostor naše občine, pa tudi prostor izven nje.

Poseben gost, pa je bil znani primorski kantavtor Rudi Bučar, pravi istrski trubadur in večkratni zmagovalec festivalov, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem že skoraj poldrugo desetletje ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino.

Ob koncu nas je tudi županja Občine Hrpelje - Kozina počastila s svojo prezenco in toplimi, vzpodbudnimi besedami.

Tako smo preživeli čudovit večer v družbi glasbeno nadarjenih posameznikov in prisluhnili melodijam, ki nas bodo še dolgo grele in spominjale na te lepe trenutke.

Program sem povezovala Nika Ivanovič.

 

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com