115. ROJSTNI DAN PGD MATERIJA
12.01.2023 ob 18.00
Bač pri Materiji

Četrtek, 12. januar 2023, je bil za PGD Materija prav poseben dan. Na ta isti dan je bilo pred 115. leti ustanovljeno Prostovoljno gasilsko društvo Materija (takrat Prostovoljno gasilno družtvo Materija). 

Odločili smo se, da gasilsko društvo za ta poseben dan prejme posebno darilo. Pripravili smo slavje, ki ga je obeležilo glasbeno doživetje.

Koncert se je pričel z besedami predsednika društva dr. Valterja Fabjančiča, ki je prebral odlomek iz pravil, ki so jih sprejeli ob ustanovitvi društva pred natanko 115. leti, torej 12. januarja 1908. 

V nadaljevanju pa smo gostili glasbenike, ki so se ponovno odzvali našemu povabilu kot že pred nekaj leti. 

S prelepimi melodijami so nas, v malo okrnjeni zasedbi, v glasbeni svet popeljale pevke Vokalne skupine Karina, ki so pred letom dni obeležile 10. obletnico glasbenega udejstvovanja v občinskem prostoru in tudi širše. 

Glasbeni večer je obogatil poseben gost, izjemen folk glasbenik z brezhibno glasbeno interpretacijo in mojster istrske poetike, ki s svojim glasbenim ustvarjanjem ohranja in plemeniti istrsko kulturno dediščino, pravi istrski trubadur, Rudi Bučar. 

S toplimi in spodbudnimi besedami nas je počastila tudi županija ga. Saša Likavec Svetelšek. 

Tako smo rojstni dan društva obeležili s spomini na dogodke izpred mnogih let, prijetnimi besedami o preteklem letu in navdušujočo glasbo nadvse nadarjenih glasbenikov. 

                                                                                                                                     v imenu PGD Materija

                                                                                                                                     Lana Grk

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com