12. MLADINSKI TABOR PGD MATERIJA (23. - 26. 6. 2023)
26.06.2023 ob 14.00
Debeli Rtič

Za kar 33 mladih gasilcev so se letošnje poletne počitnice pričele na najlepši možni način. 23. junija 2023 so se takoj po prejemu šolskih spričeval zbrali v garažah gasilskega doma in se v spremstvu 10 mentorjev odpravili proti Debelemu rtiču. To je bila tudi letos destinacija našega tradicionalnega, že 12. (štiridnevnega) mladinskega tabora PGD Materija - 2023.

Prvi dan smo pričeli z dvigom taborne zastave, ki smo jo ob taktu bobnov dvigali in spuščali vsako jutro oz. večer. Popoldne smo preživeli na bazenu, kjer smo uživali v brezskrbnem plavanju, potapljanju in norčijah. Po večerji so sledile razne štafetne in druženje igre.

Sobotno jutro se je, kot tudi vsa ostala, pričelo z obvezno jutranjo telovadbo, kjer smo se dobro ogreli za pester dan, ki nas je čakal. Po zajtrku smo mentorji za otroke izvedli orientacijo, kjer se je preverilo znanje, ki so ga mladi gasilci med letom pridobili na raznih vajah in mesečnih srečanjih. Sledilo je kopanje na bazenu, kjer smo uživali vse do kosila. Popoldne smo se po počitku spet odpravili na bazen in uživali v vodnih igrah, saj smo bili zaradi sončnega vremena ter prijetnih temperatur posebej veseli vsake ure preživete v vodi. Zvečer smo imeli tudi prvi obisk, in sicer nas je obiskal Marko Fabjančič, namestnik poveljnika našega društva.

Praznično nedeljo smo pričeli malenkost drugače, saj smo v čast Dnevu državnosti jutranji dvig zastave popestrili s petjem Zdravljice. Dopoldanski čas smo uživali na bazenu, kjer smo se spet dodobra naužili sončnih žarkov. Po kosilu in počitku, ki pa je bil tokrat krajši, smo se odpravili na popoldanski izlet. Obiskali smo Luko Koper, kjer smo v spremstvu vodiča dodobra spoznali naše pristanišče in Poklicno gasilsko enoto Luka Koper. Pot smo nadaljevali peš preko starega mestnega jedra Kopra do tržnice, kjer smo si privoščili slasten sladoled. Večer je bil namenjen športnim igram, vrhunec pa je bila nedvomno že tradicionalna tekma v malem nogometu, ki se je odvijala med mentorji in mladinci. Slednji so letos kljub bučni podpori navijačev svojim mentorjem morali priznati premoč.

Zadnji dan smo bili deležni kar dveh obiskov, saj sta nas obiskala županja občine Hrpelje - Kozina Saša Likavec Svetelšek in predsednik našega društva dr. Valter Fabjančič. Dopoldne smo nato spet izkoristili na vodne aktivnosti v bazenu, ob koncu tabora in še zadnjem postroju pa podelili še nagrade za najbolj urejene sobe. Po kosilu smo se vrnili v Materijo, kjer so nas v gasilskem domu pričakali starši in sladoled. Štirje najstarejši mladinci (Lana Fabjančič, Lana Kariž, Enej Benčič in Darijan Savanovič), ki so se tabora udeležili zadnjič, so prejeli simbolična darila. Na koncu smo se poslovili in si zaželeli lepe in brezskrbne poletne počitnice. 

 

mentorji mladine

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com