8. MLADINSKI TABOR PGD MATERIJA
01.07.2018 ob 14.00
Debeli rtič

Tudi letošnji zadnji junijski dnevi niso minili brez že tradicionalnega mladinskega tabora PGD Materija, ki je potekal na Debelem rtiču. Z avtobusom smo se v četrtek, 28. junija 2018, odpravili na morje in tam preživeli štiri čudovite dni.

Letošnja udeležba je bila rekordna, saj se je tabora udeležilo kar 41 otrok, članov PGD Materija, pod vodstvom 11 mentorjev (Andreja, Bojana, Dejana, Doris, Klare, Mateja, Sandija, Sebastjana, Tine, Valterja in Zlatka). Tri najmlajši otroci (Taja Dimitrov, Tilen Mezgec in Žan Benčič) so bili na taboru prvič, zato so bili zadnji dan, kot je že v navadi, deležni tabornega krsta.

Po dobri uri vožnje in priprav smo prispeli v letovišče, se razdelili po sobah ter tabor odprli z dvigom zastave, ki tudi tokrat ni bila prikrajšana za glasbeno spremljavo bobna in pozavne naših dveh Aljažev. Po Sandijevem povelju smo se vsako jutro razvrstili v zbor in prisluhnili aktivnostim, ki so nas čakale. Dnevni program je bil pester, seveda pa noben dan ni minil brez kopanja. Zaradi mrzlega in spremenljivega vremena smo se bili primorani kopati tudi v notranjih bazenih, poletno sobotno vreme pa smo vsi izkoristili za kopanje ter zabavo v zunanjem bazenu.

Večerne aktivnosti so bile letos nekoliko drugačne. V četrtek smo v dveh skupinah odšli na nočni pohod proti Ankaranu, petkov večer je bil namenjen kinu pod zvezdami, kjer smo si ogledali film Gremo mi po svoje 2, v soboto pa smo se po skupinah igrali razne športne igre. Med aktivnostmi smo čas izkoristili tudi za pripravo na prihajajočo 110. obletnico društva, ki bo 10. in 11. avgusta. Mlade smo pripravljali na pevski nastop in paradno korakanje. V petek popoldan smo se z ladjico odpravili na izlet do Kopra in si ogledali staro mestno središče, ob prihodu nazaj pa se še posladkali z domačim sladoledom.

Tudi letos se lahko pohvalimo z vsakodnevnimi obiski, ki so popestrili dogajanje. Obiskali so nas županja in podžupanja Saša Likavec Svetelšek in Irena Stropnik, predsednik KGZ Dimitri Dokić, predsednica komisije za mladino pri KGZ Sanja Višnjevec, poveljnik ter namestnik poveljnika PGD Materija, Igor Šiškovič in Saško Mavrič ter dva člana operative.

Štiri dnevi so ob pestrem dogajanju minili zelo hitro. Tokratnega tabora se je zadnjič udeležilo kar šest mladincev, in sicer: Maja Kastelic, Rebeka Šiškovič, Rene Fabjančič, Žiga Hrvatin, Jaka Klun ter Klemen Verko. Upamo, da se nam bodo ti čez kakšno leto že pridružili v operativnih vrstah in rdečih mentorskih majicah, kar je pravzaprav tudi namen vzgoje naše mladine.

Zahvaljujoč mentorjem, pridnim otrokom in zaupljivim staršem smo tako uspeli izpeljati že osmi tabor. Upamo, da bomo to čudovit projekt nadaljevali še mnoga leta.

 

v imenu mentorjev mladine

Doris Primc

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com