NOVO VOZILO GVM-1
14.03.2024 ob 18.00
Bač pri Materiji

V četrtek, 14. 3. 2024, se je uspešno zaključil dvoletni projekt nabave novega gasilskega vozila PGD Materija. Gre za t. i. vozilo za prevoz moštva (GVM-1), ki je namenjeno za prevoz gasilcev in vleko priklopnikov za večje prometne nesreče ter neurja.

Novo vozilo je zamenjalo dosedanje 14 let staro vozilo GVM-1, ki že štiri leta presega predpisano življenjsko dobo, ki jo določa tipizacija Gasilske zveze Slovenije.

Na javnem razpisu (2022) je bilo za dobavitelja izbrano podjetje PORSCHE INTER AUTO d.o.o., ki je dobavilo vozilo znamke VW TRANSPORTER 2.0 TDI 4M AUT, nadgradnjo pa je izdelalo podjetje (podizvajalec) OHM Elektroinštalacije Jasmin Seferović s.p. iz Škofij.

Nabavna vrednost vozila z nadgradnjo je znašala 62.986,00 EUR (z vključenim DDV), vsa sredstva pa je društvo zagotovilo iz lastnih virov (koncesijska sredstva URSZR in sredstva pridobljena s prodajo starega vozila). Ob tem je potrebno poudariti, da je to že drugi večji projekt sofinanciran s sredstvi, ki jih država namenja gasilskim enotam širšega pomena, s čemer se je tudi s finančnega vidika ponovno pokazalo, da je bila odločitev društva (2019), da sprejme ponujeno napredovanje v status GEŠP-1, pravilna.

Novo vozilo je že v operativni uporabi, slavnostni prevzem pa bo opravljen na rednem Občnem zboru društva, 30. 3. 2024.

PGD Materija se ob novi pridobitvi zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni realizaciji projekta, zlasti pa komisiji za nabavo vozila, ki je v projekt vložila številne prostovoljne ure in obilo svojega znanja ter izkušenj.

Hvala vsem! 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com