OBČNI ZBOR PGD MATERIJA
24.03.2018 ob 19:00
Materija

V soboto, 24. marca 2018, se je v prostorih društva odvijal redni Občni zbor PGD Materija.

 

Seja je potekala po ustaljenem dnevnem redu, in sicer so najprej predstavniki organov društva podali svoja poročila, temu je sledila predstavitev plana dela za leto 2018, podelitev odlikovanj, pozdravni govori gostov in točka razno. Sejo je popestrila tudi Klapa Solinar, ki je ob koncu navzočim zapela nekaj čudovitih pesmi.

 

Na seji je bilo podeljenih večje število priznanj in odlikovanj, dobitnik najvišjega odlikovanja, in sicer priznanja Gasilske zveze Slovenije za požrtvovalnost pa je bil Nejc Poles, ki je novembra lani uspešno posredoval oz. nudil prvo pomoč dojenčici z zaporo dihalne poti. Kot vsako leto so bila podeljena tudi posebna društvena priznanja trem operativcem, ki so se lani udeležili največjega števila intervencij, in sicer Mateju Zobcu (za 50 intervencij), Mateju Fabjančiču (za 47 intervencij) ter Marku Fabjančiču (za 46 intervencij). Društvo pa se je s posebno plaketo zahvalilo tudi bivšemu direktorju ZGRS Sežana Igorju Boletu.

 

Poleg številnih domačih gasilcev so bili na Občne zboru prisotni in navzoče nagovorili tudi županja Občine Hrpelje - Kozina Saša Likavec Svetelšek, podžupanja Irena Stropnik, poveljnik Obalno-kraške regije Marko Adamič, predsednik Kraške gasilske zveze Dimitri Dokić, namestnik poveljnika občinske Civilne zaščite Silvester Sikošk, direktor ZGRS Sežana Blaž Turk, pomočnik komandirja Policijske postaje Kozina Iztok Cah, predsednik Krajevne skupnosti Materija Mitja Škerjanc, predstavniki PGD Štjak, Senožeče, Ormož, Podnanos, Knežak, Ilirska Bistrica, Povir, Lokev, Sežana in Komen ter predstavniki DVD Šapjane in Oštarije iz Hrvaške, Gasilske brigade iz Trsta, lovci lovske družine Slavnik Materija in Videž Hrpelje ter predstavniki Kolesarskega društva Raketa.

 

 

 

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com