OBČNI ZBOR PGD MATERIJA
04.07.2020 ob 19.30
Bač pri Materiji

V soboto, 4. julija 2020, je v prostorih društva potekal redni Občni zbor PGD Materija. Zaradi varnostnih razlogov povezanih z epidemijo, je bi letos ta povsem drugačen. Potekal je v garažnih prostorih, kjer so udeleženci lahko držali ustrezno varnostno razdaljo in v civilnih oblačilih, povabljeni pa so bili le člani društva ter občinsko vodstvo.

Zbrani člani so se najprej z minuto molka poklonili dvema veteranoma, ki sta nas zapustila preteklo leto, in sicer Romanu Ražmu iz Kozine in Francu Kreblju iz Rožic, nato pa je seja potekala po ustaljenem dnevnem redu.

Najprej so predstavniki organov društva podali svoja poročila, temu pa je sledila predstavitev plana dela za leto 2020, podelitev odlikovanj, pozdravni govori gostov in točka razno.  

Na seji je bilo podeljenih več priznanj in odlikovanj, med katerimi je najžlahtnejše, za 70 let članstva v društvu prejel Albin Hrvatin, Stanko Fabjančič pa je prejel plaketo za gasilskega veterana. Kot vsako leto so bila podeljena tudi posebna društvena priznanja operativcem, ki so bili lani na intervencijah najbolj aktivni, v zvezi s čemer je Upravni odbor letos sprejel sklep o drugačnem načinu točkovanja (intervencija, ki traja več kot dve uri je ovrednotena z dvema točkama, krajša z eno točko, za čakanje v gasilskem pa operativec prejme 0,5 točke). Tako je bil lani najuspešnejši Sašo Rojnik (40,5 točk), sledila pa sta mu Alen Hrvatin in Marko Fabjančič (vsak po 36 točk) ter Nejc Poles in Matej Zobec (vsak po 35,5 točk).

Poleg ostalega pa so bile na Občnem zboru izvedene tudi nadomestne volitve, in sicer je bila za novo članico Upravnega odbora izvoljena Nika Ivanovič, ki bo opravljala funkcijo blagajnika. To je do sedaj kar 12 let uspešno opravljal Dejan Mezgec, za kar mu je društvo na Občnem zboru podelilo tudi posebno plaketo.

Poleg domačih gasilcev sta bila na Občnem zboru prisotna in navzoče nagovorila podžupanja Irena Stropnik in namestnik poveljnika občinske Civilne zaščite Silvester Sikošek.

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com