OBISK DEDKA MRAZA
26.12.2022 ob 18.00
Bač pri Materiji

Zadnji mesec v letu je v PGD Materija tradicionalno postal mesec za praznovanje in obdarovanje. Po treh letih premora zaradi pandemije je otroke ponovno obiskal Dedek Mraz in mladim gasilcem ter tistim, ki bodo to še postali, prinesel težko pričakovana darila.

Otroci in mentorji smo se ves december redno srečevali v gasilskem domu. Prvo srečanje je bilo namenjeno okraševanju. Postavili smo smrečici, okraske, izdelovali snežinke in dom polepšali za prihajajoče praznike. Na prihodnjih srečanjih je gasilska mladina pod vodstvom mentorjev Jake, Doris in Lane oblikovala kulturni program, v želji da naše petje in igranje slišijo tudi starši in stari, dobri mož.

Sprejem dedka Mraza je potekal v ponedeljek, 26. decembra 2022 ob 18.00. Na prireditev je bilo vabljenih preko 50 mladih in bodočih gasilcev. Dogodek sta otvorila napovedovalca Ema Renko in Žan Benčič ter pozdravila vse prisotne. Otroški pevski zbor, sestavljen iz vseh mladih gasilcev, je pod vodstvom Doris Primc ter ob spremljavi flavtistke Lane Grk in pianista Roka Renka zapel dve tradicionalni božični pesmi Tisoč iskric smo prižgali ter Želimo vam srečen božič. Nato so se predstavili še mladi instrumentalni virtuozi, ki svoje glasbeno znanje urijo v glasbenih šolah. Led je prebila pianistka Megi Miklavec s skladbama Zakladi in Jingle bells, za njo pa je svoj izjemen pianistični talent pokazal Rok Renko z glasbenim odlomkom iz filma Pirati s Karibov. Manca Dekleva se je na klavirski harmoniki predstavila z venčkom skladb Ne prižigaj luči ter Moj avto, Maj Nabergoj pa nas je s skladbo Ta sosedov Francelj na diatonično harmoniko spravil v plesni ritem. Presenetila nas je tudi igralska skupina otrok, ki je pod vodstvom Jake Grka pripravila kratek, a zabaven skeč o gasilstvu. Otroci so prikazali pravo intervencijo, na kateri so reševali onemoglo osebo iz gorečega objekta. Za razburljiv konec je poskrbel poziv po radijski postaji, ki je naznanil, da je v stavbi ostala še ena oseba. Iz zadimljenega prostora je zakorakal Dedek Mraz in presenetil vse zbrane. Otroci so mu v znak dobrodošlice zapeli znano pesmico o dobrem možu, zatem pa je mladim podelil zaslužena darila. Ob koncu smo se vsi zbrani posladkali z nutellinimi palačinkami, ki so jih popoldne pripravljali mentorji in njihovi pomočniki.  

PGD Materija se ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje otrokom za izvrstno izpeljan kulturni program, vsem mentorjem, ki so sodelovali pri pripravi dogodka in na vajah ter staršem, ki so tudi letos sredstva zbrana na pustni povorki odstopili za nabavo darilc.

 

V imenu mentorjev mladine,

Doris Primc

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com