OPERATIVCI PGD MATERIJA NA TRIGLAVU
12.09.2020 ob 07.00
Triglav

Drugi septembrski vikend se je del operativne enote PGD Materija odpravil na kondicijski pohod na naš najvišji vrh - Triglav.

13 članska ekipa, se je v soboto zjutraj (12. 9. 2020) odpeljala proti Pokljuki in iz tamkajšnje izhodiščne točke ob 07.30 krenila najprej proti Vodnikovem domu, ki leži na 1.817 m nadmorske višine. Od tam so po krajšem postanku pot nadaljevali do Doma Planika, ki leži na 2.401 m, nato pa se pripravili še za končni vzpon, tj. vrh Triglava. Po zadnji poldrugi uri vzpenjanja je celotna ekipa ob 13.45 prispela do Aljaževega stolpa in se veselila prečudovitega razgleda, zlasti pa zavedanja, da se je članom, ki so bili prvič na Triglavu, izpolnila velika želja. Občutki na vrhu Triglava so bili čudoviti. Po kar nekaj letih predaha je namreč ob Aljaževem stolpu ponovno zaplapolal naš transparent in zaslišal slogan »naj živi in se razvija gasilsko društvo Materija«. Prijetnemu druženju na 2.864 m nadmorske višine je sledil najprej sestop do Doma Planike od tam pa v Vodnikov dom, kjer so pohodniki prespali in se naslednjega dne zjutraj odpravili v dolino. 

Kondicijski pohod oz. projekt »Triglav 2020« je bil tako uspešno zaključen. Operativci so pokazali, da so fizično dobro pripravljeni, kot zanimivost pa gre omeniti, da so tudi na pohodu morali uporabiti pridobljeno znanje iz prve pomoči. V steni tik pod vznožjem Triglava so namreč oskrbeli rano deklici, ki si je ob sestopu poškodovala koleno, za kar sta se jim z očetom zahvalila in uspešno nadaljevala pot.       

Ekipo so sestavljali operativci: Sandi Benčič, Aljoša Sila, Bojan Renko, Klemen Verko, Rene Fabjančič, Jaka Grk, Jaša Grk, Aljaž Renko, Nejc Škerjanc, Tadej Babuder, Andrej Kljun, Matej Fabjančič in Valter Fabjančič.

Za načrtovanje in brezhibno vodenje ekipe je poskrbel naš izkušen pohodnik Sandi Benčič, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com