PGD MATERIJA - SOORGANIZATOR MTB SLAVNIK
08.05.2022 ob 08.00

V nedeljo, 8. maja 2022, je PGD Materija sodelovalo pri izvedbi gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik, katerega glavni organizator je bilo Kolesarsko društvo Raketa iz Kopra.

Letošnjega maratona se je udeležilo cca. 450 kolesarjev, ki so se preskusili na treh različno zahtevnih trasah (29, 50 in 81 km) na širšem območju Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. Poleg tega je bil za najmlajše, na izhodiščni točki pred vaškim domom v Hrpeljah, organiziran mini maraton, za družine pa t.i. družinski maraton po Hrpeljah in Kozini. Prireditev je spremljal tudi bogat glasbeni in kulinarični program.

Za nemoteno organizacijo maratona je skrbelo več kot 100 prostovoljcev, med katerimi je bilo tudi 20 gasilcev PGD Materija, ki so skrbeli za varnost na trasi in skupaj z zdravstvenimi ekipami izvajali naloge nudenja prve pomoči. Prav tako so gasilci sodelovali pri neposrednih pripravah na prireditev, pri čemer gre tudi tokrat izpostaviti zlasti trud in angažiranje člana PGD Materija ter strastnega kolesarja Damirja Zeca.

Čestitke vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešni izpeljavi največjega športno rekreacijskega dogodka v Občini Hrpelje - Kozina!

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com