PGD MATERIJA - SOORGANIZATOR MTB SLAVNIK
16.06.2019 ob 08.00
Hrpelje

V nedeljo, 16. junija 2019, je PGD Materija kot soorganizator sodelovalo pri organizaciji gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik, katerega glavni organizator je bilo Kolesarsko društvo Raketa iz Kopra.

Letošnjega maratona se je udeležilo cca. 500 kolesarjev, ki so se preskusili na štirih različno zahtevnih trasah (7, 29, 50 in 81 kilometrska) na širšem območju Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. Poleg tega je bil za najmlajše na izhodiščni točki, pred vaškim domom v Hrpeljah, organiziran mini MTB maraton. Prireditev je spremljal tudi bogat glasbeni in kulinarični program.

Za nemoteno organizacijo maratona je skrbelo več kot 100 prostovoljcev, med katerimi je bilo tudi 35 gasilcev PGD Materija, ki so skrbeli za varnost na trasi in skupaj z zdravstvenimi ekipami izvajali naloge nudenja prve pomoči (pri tem so nekaj kolesarjem oskrbeli manjše odrgnine, nudili pa so tudi pomoč pri oskrbi poškodovanega kolesarja, katerega so reševalci po osnovni oskrbi odpeljali v ZP Hrpelje). Prav tako so gasilci več mesecev aktivno sodelovali pri pripravah in neposredni organizaciji prireditve, pri čemer gre tudi tokrat izpostaviti zlasti trud in angažiranje člana PGD Materija in strastnega kolesarja Damirja Zeca.

Čestitke vsem, ki so kakorkoli pripomogli k uspešnemi izpeljavi največjega športno rekreacijskega dogodka v Občini Hrpelje - Kozina!

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com