PGD MATERIJA SOORGANIZATOR MTB SLAVNIK
06.05.2018 ob 08.00
Hrpelje

V nedeljo, 6. maja 2018, je PGD Materija kot soorganizator sodelovalo pri organizaciji drugega gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik, katerega glavni organizator je bilo Kolesarsko društvo Raketa iz Kopra.

Letošnjega maratona se je udeležilo kar 518 kolesarjev, ki so se preskusili na treh različno zahtevnih trasah (29, 50 in 81 kilometrska) na širšem območju Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. Poleg tega je bil za najmlajše kolesarje na izhodiščni točki, pred vaškim domom v Hrpeljah, organiziran mini MTB maraton.

Prireditev je spremljal tudi bogat glasbeni in kulinarični program, saj je na prizorišču dišalo iz kotlov turističnih društev iz Ocizle, Rodika, Slivja, Bošamarina in Občine Hrpelje - Kozina, okušati pa je bilo možno tudi pivo lokalnih mikropivovarjev.

Za nemoteno organizacijo maratona je skrbelo več kot 100 prostovoljcev, med katerimi je bilo tudi 33 gasilcev PGD Materija, ki so skrbeli za varnost na trasi in skupaj z zdravstvenimi ekipami izvajali naloge nudenja prve pomoči (kljub nekaj padcem, večjih poškodb ali obolenj niso zabeležili - le v enem primeru so nudili pomoč pri oskrbi kolesarja, ki ga je na območju zaselka Brgod obšla slabost). Prav tako so gasilci več mesecev aktivno sodelovali pri pripravah in neposredni organizaciji celotne prireditve, pri čemer gre izpostaviti zlasti trud in angažiranje člana operativne enote PGD Materija in strastnega kolesarja Damirja Zeca.

Sicer pa se je dogajanje v zvezi maratona pričelo že dan prej, tj. v soboto 5. maja, ko je pred hotelom Admiral na Kozini potekalo predtekmovalno druženje in prevzem startnih številk, bolničarji PGD Materija pa so obiskovalcem predstavili temeljne postopke oživljanja.

Po oceni organizatorjev in sodelujočih je maraton odlično uspel, za kar gre zahvala vsem, ki so kakorkoli prispevali k izpeljavi enega največjih športnih dogodkov v Občini Hrpelje - Kozina. 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com