PREVZEM PRIKLOPNIKA ZA POPLAVE IN NEURJA
20.01.2023 ob 18.00
Bač pri Materiji

V petek, 20. januarja 2023, je bil v uporabo predan nov priklopnik za posredovanje ob poplavah in neurjih, ki so ga projektirali in izdelali gasilci PGD Materija. Gre za pomembno pridobitev, saj društvo do sedaj ni razpolagalo z zadostno opremo za prva posredovanja ob tovrstnih intervencijah. Več o priklopniku si lahko preberete na: https://pgdmaterija.si/tehnika//priklopnik-za-poplave-in-neurja

Celotna predelava priklopnika rezultat znanja in številnih prostovoljnih ur domačih gasilcev, tj. posebnega odbora, ki so ga sestavljali Matej Fabjančič (predsednik) in člani Andrej Kljun, Tadej Babuder, Klemen Benčič, Alen Hervatin in Marko Fabjančič. Na ta način je društvo privarčevalo znatna sredstva in ta namenilo nabavi opreme, tako da je priklopnik tudi v celoti opremljen.

Uraden prevzem nove pridobitve so gasilci obeležili s krajšo slovesnostjo in druženjem članov operativne enote ter veteranov, kjer so jih poleg domačega predsednika Valterja Fabjančiča in poveljnika Andreja Kljuna pozdravili tudi podžupanja Občine Hrpelje - Kozina Irena Stropnik ter poveljnik Kraške gasilske zveze Peter Jerina.

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com