PRVO MESEČNO SREČANJE MLADINE PGD MATERIJA
09.09.2017
Gasilski dom Materija

Novo šolsko leto je prineslo spremembe tudi na področju dela z mladimi gasilci PGD Materija. Skladno s sprejetim programom dela se bodo namreč otroci in mentorji družili najmanj enkrat mesečno, in sicer vsako prvo soboto v mesecu. Izjemi bosta meseca maj in junij, ko bodo potekale priprave na gasilska tekmovanja ter mladinski tabor in pa seveda počitniška meseca julij ter avgust. Na srečanjih se bodo odvijale različne aktivnosti (pohodništvo, družabne igre, spoznavanje gasilskih veščin, izdelovanje različnih izdelkov ipd.), tematike pa bodo prilagojene starostnim kategorijam otrok. Ti bodo razdeljeni v štiri ločene skupine, ki jih bodo vodili posamezni mentorji.

Prvo takšno srečanje se je odvijalo v soboto, 9. septembra 2017, ko se je v sicer oblačnem jutru pred gasilskim domom zbralo 30 otrok in sedem mentorjev. Razdelili smo se že v naprej določene skupine in se hitro odpravili na pohod. Najmlajša skupina si je ogledala cerkev pri Tabru in Tinjelovo pečino ter okolico Materije. Druga skupina je raziskovala Odolino, tretja in četrta pa sta se odpravile proti Slavniku. Pri tem so nekateri osvojili vrh Jegno, tisti najbolj pogumni pa so kljub megli uspeli osvojiti vrh Slavnika.

Otroci in mentorji smo uživali na svežem zraku in videli mnogo zanimivih stvari, zato upamo, da se bomo imeli tako lepo vsako prvo soboto v mesecu.

 

Sandi Benčič

predsednik komisije za mladino

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com