SEDMI MLADINSKI TABOR PGD MATERIJA
29.06.2017
Debeli Rtič

Prvi poletni dnevi in še en mladinski tabor so za nami. Na sicer hladno četrtkovo jutro, 29. junija 2017, smo se z avtobusom odpravili proti poznani lokaciji Debelega Rtiča in tam preživeli štiri nepozabne poletne dni. Najmlajši so bili letos na taboru že sedmič, sicer pa je bil slednji rekorden kar po dveh stvareh, saj se je tabora udeležilo do sedaj največ 38 otrok pod vodstvom 11 mentorjev (Andreja, Bojana, Dejana, Doris, Klare, Mateja, Sandija, Sebastjana, Tine, Valterja in Zlatka) in kar devet otrok je bilo na taboru prvič. No osvežili pa smo tudi mentorsko ekipo, ki so jo sestavljali trije novi člani.

 

Z veselimi pričakovanji smo po slabi uri vožnje in priprav prispeli v letovišče in se razdelili po sobah. Tabor smo otvorili z dvigom zastave, ki ga je spremljal zvok Simonove trobente in Aljaževega bobna. Podobno smo se tudi ostale dni takoj po jutranji telovadbi in zajtrku po Sandijevem povelju razvrstili v zbor in prisluhnili aktivnostim, ki so nas čakale. Dnevni program je bil pester. Kopali smo se pretežno v zunanjih bazenih, ker pa je bila nekaterim voda zunaj premrzla, so s skupino mentorjev v soboto odšli tudi v notranji bazen. V petek dopoldne so se otroci preizkusili v orientaciji, poleg rednih aktivnosti pa smo se v soboto odpravili čez mejo in obiskali Trst. Ogledali smo si akvarij in terarij plazilcev, se sprehodili po glavnem trgu, kjer smo si privoščili sladoled, nato pa so nas prijazno sprejeli tržaški luški gasilci in nam pokazali ladje ter opremo. Dan smo vedno zaključili s spustom zastave, skoraj ponarodelo melodijo Aljaževe pozavne in bobna, po večerji pa so sledile še zanimive večerne aktivnosti, kjer so se otroci preizkusili v štafetnih igrah in improvizacijskem igranju. Zadnji večer pa sta nas obiskala glasbenika Danjela Jerkovič in Alojz Studen - Luj in nam na atraktiven način predstavila ljudska glasbila, na katerih smo glasbo poskušali ustvarjati tudi sami. V Nedeljo je naša pionirka Lana Fabjančič praznovala deveti rojstni dan, ki smo ga proslavili s pesmico, ob povratku nazaj pa smo se v gasilskem domu še posladkali s sladoledom. Zadnjič je bil z nami na taboru Simon Zec, zato smo mu v ta namen podarili tudi medaljo in simbolično darilo.

 

Tudi letos se lahko pohvalimo s skoraj vsakodnevnimi obiski, ki so dogajanje v taboru še bolj popestrili. Tako so nas obiskali podžupanja občine Hrpelje - Kozina Irena Stropnik, predsednik KGZ Dimitri Dokić, predsednica komisije za mladino pri KGZ Sanja Višnjevec ter namestnik predsednika in poveljnik PGD Materija, David Fabjančič in Igor Šiškovič.

 

Zahvaljujoč mentorjem in poslušnim otrokom smo tako uspeli izpeljati že tradicionalen tabor mladine društva, s katerim poskušamo okrepiti skupinski duh, ki bo, ko se bodo otroci nekoč znašli v operativnih klopeh društva, še kako potreben. S tem pa se zahvaljujemo tudi vsem staršem, ki svoje otroke zaupajo v mentorske roke.

                                    

                                                                   V imenu mentorjev mladine:

                                                                                Doris Primc

 

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com