SLOVO OD DRAGA POČKARJA
28.03.2020 ob 11.00
Bač pri Materiji

V soboto, 28. marca 2020, smo se poslovili od našega prijatelja, komaj 59 letnega, Draga Počkarja iz Štjaka. To je bil sloves od človeka, ki je bil kot gasilec in oseba lahko vzgled vsakemu izmed nas.

Drago je bil res izjemen človek. Človek z veliko začetnico. Pošten, odkrit, umirjen, zvest svojim načelom, delaven in skrben. Gasilci se ga bomo za vedno spominjali kot dolgoletnega poveljnika Kraške gasilske zveze in Zavoda za gasilno in reševalno Službo, izjemnega poznavalca gasilstva, zlasti pa kot tovariša, ki je vsem nam pokazal kaj pomeni biti pravi gasilski vodja.

Seveda pa se bomo Draga spominjali tudi kot enega najboljših kraških vinogradnikov, čemur se je še zlasti intenzivno posvečal po upokojitvi, leta 2013.

Gasilci iz Materije smo z Dragom stkali čudovite prijateljske odnose, kar smo ponosno ovekovečili tudi v naši knjigi Matarski gasilci skozi čas.

Zaradi epidemije COVID-19, je današnji pogreb potekal v najožjem družinskem krogu, gasilci Kraške gasilske zveze in Zavoda za gasilno in reševalno službo iz Sežane, pa smo se mu ob 11. uri poklonili v svojih enotah.

V Materiji so se od Draga Počkarja, z eno minutnim pozdravom, obrnjeni proti Štjaku, simbolično poslovili štirje predstavniki operativne enote.

Gasilci PGD Materija izrekamo vsem svojcem iskreno sožalje, Drago tebi pa sporočamo: pogrešali te bomo!

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com