HTRV - VW TRANSPORTER 4 x 4 DSG
MATERIJA 01

Hitro tehnično reševalno vozilo (HTRV) se uporablja za posredovanje na vseh prometnih nesrečah in drugih tehničnih intervencijah ter nudenjih prve pomoči.

Poganja ga 2.000 kubični motor z 200 konjsko močjo. Registrirano je za štiri člansko posadko. Ima sedem stopenjski avtomatski menjalnik in stalni štiri kolesni pogon. Maska in pragovi so zaščiteni z »roll barom«, v nadgradnji pa je integriran dvižni svetlobni stolp za razsvetljevanje okolice. 

V vozilu je nameščena različna reševalna oprema za tehnično reševanje in nudenje prve pomoči, in sicer: komplet hidravličnega orodja znamke Holmatro (agregat, razpiralo, škarje, škarje za stopalke, teleskopski cilindri, komplet konic in verig za razpiralo, oporna kovinska peta ipd.), žaga za rezanje vetrobranskega stekla, centralni PVC podporniki za stabilizacijo vozila, set različnih lesenih in PVC podpornikov, set tekstilnih zaščit za odrezane dele vozila, komplet dvižnega sistema z zračnimi blazinami, dva kompleta orodja za stabilizacijo vozila »Stab Fast«, zaščite za različne »airbage«, »Tirfor«, jeklenica, ročni in stacionarni radijski postaji, različni gasilniki, triopana, kovček z orodjem, stožci, kanta za gorivo, absorvent za posipanje cest, različno drobno orodje, loparja za usmerjanje prometa, prenosni ročni svetilki, motorna žaga za rezanje železa in kamna, reševalno orodje »hooligan«, opozorilni modul (v kovčku), set za zaščito poškodovanca, avtomatski defibrilator, vakumske opornice, vratne opornice, torba za prvo pomoč, deke za prvo pomoč, zajemalna nosila s pasovi in oporo za stabilizacijo glave, koritasta nosila, »Ked«, torba s kisikovo jeklenko in pulznim oksimetrom, prenosna LED akumulatorska reflektorja, elektronski detektor plinov, kovček z opremo za odpiranje vrat, akumulatorska vbodna žaga, brusilnik in vrtalnik, prenosna LCD tablica ipd.

Nabava: 2021

Nadgradnja: družba WEBO d.o.o

PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO MATERIJA

Bač pri Materiji 28/b, 6242 Materija

E-pošta: gasilcimaterija@gmail.com